Al bijna 100 jaar optimaliseert Stamhuis bouwprocessen. Voor onze klanten wordt bij elke stap in het bouwproces altijd gekeken naar het slimmer, efficiënter en goedkoper werken. Om werkzaamheden zo optimaal op elkaar af te stemmen, de hoogste kwaliteit te behouden en een soepele samenwerking te hebben kiest Stamhuis er voor om alle bouwprocessen als totaalconcept aan te vliegen. Dat doen we door te werken als één Stamhuis. Eén compleet team dat graag voor u klaarstaat.

Onze methode begint al met het inscannen van de locatie die volledig op de mm nauwkeurig in 3D wordt gezet. Met onze Realtime 3D Software wordt het nieuwe ontwerp gemaakt en worden zelfs de kleinste details, zoals het links of rechtsom draaien van een kastdeurtje of de exacte plek van een voeg, vastgelegd. Zo kunt u, met onze VR techniek, in uw nieuwe ruimte lopen en deze inspecteren nog voor er gebouwd is.

Daarnaast werkt Stamhuis volgens het BIM systeem. Het Bouwwerk Informatie Model.
Dit is een computer-systeem waarin alle bouwcomponenten die u maar kunt bedenken aan elkaar gekoppeld zijn. Het voordeel hiervan is dat, wanneer u een verandering wenst in het ontwerp, u direct inzicht heeft in verandering van kosten, bouwmaterialen en planning.

Om onze bouwprocessen nog efficiënter te laten verlopen werken we met een prefab methode. Dit heeft als voordeel dat we niet meer afhankelijk zijn van weersinvloeden en mankracht op locatie en kunnen we alles tot in de kleinste details voorbereiden. Zelfs complete kantoren met alle faciliteiten of complete rijtjeswoningen worden bij ons voor-geassembleerd. Deze prefab methode heeft ook als bijkomend voordeel dat we kort op de bouwlocatie zijn en zo de bouwomgeving minimaal belasten.

De Stamhuismethode is op de toekomst voorbereid. Zo kunnen we met ons (BIM) systeem nu al exact voorspellen wanneer er in de toekomst onderhoud nodig is en wat de kosten zullen zijn. En is het zelfs mogelijk om in onze 3D omgeving een storing te melden, zodat deze direct verholpen wordt.

Constructie

Duurzaamheid

Wilt u ook duurzame gebouwen realiseren? Als familiebedrijf heeft Stamhuis altijd een lange-termijn visie gehanteerd. Zo vinden wij het belangrijk dat wij circulair bouwen met duurzame producten. Bij alles wat wij doen houden wij de gevolgen voor mens en milieu scherp in de gaten. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons centraal. Door het gebruik van duurzame materialen en slimme energiezuinige installaties kunnen uw gebouwen BENG en NOM-ready gerealiseerd worden. Gaat u voor gasloos, zonder C02 uitstoot, all-electric of energieneutraal? Alles is bij Stamhuis mogelijk. We maken graag een project op maat!

Of het nu gaat om woningbouw, utiliteitsbouw of commercieel vastgoed; onze adviseurs en specialisten weten raad met elke situatie. Alle kennis over nul op de meter, gasloos en de inzet van de laatste duurzame ontwikkelingen is bij ons aanwezig. Wij adviseren u graag over duurzame toepassingen en houden de financiën en haalbaarheid van uw project tegelijkertijd scherp in de gaten.
Omdat wij prefab werken hebben we minder afval en is er minder materiaal verspilling. Ook schromen wij er niet voor om met nieuwe duurzamere materialen te werken, zeker wanneer deze ook nog eens een hogere kwaliteit waarborgen. Zo maken wij ook gebruik van staalframebouw door middel van het iBouw systeem, waardoor we optimaal met duurzame producten kunnen bouwen.

iBouw/staalbouw

Wist u dat Stamhuis Intelligent Bouwen veel ervaring heeft in het bouwen op basis van koudgewalste profielen? Deze hebben zowel optimale constructieve als afbouw technische eigenschappen. De basis is een lichtgewicht stalen frame samengesteld uit C profielen met unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat zowel constructieve en afbouw technische eigenschappen in een profiel gecombineerd worden. De frames zijn maatvast en er ontstaat geen afval bij verwerking. Daardoor is er geen materiaalverlies en zijn de frames voor 99% recyclebaar.

Deze elementen zijn te combineren met traditionele bouwmethodieken. Met Stamhuis Intelligent Bouwen is recyclebaar funderen op schroeffundamenten met een minimale grondverplaatsing mogelijk.

Voor elk project wordt een uniek frame op gespecialiseerde 3D software ontwikkeld. Pas nadat alle details zijn vastgelegd wordt de data doorgestuurd naar de productiemachine. Hierdoor zijn we in staat met nagenoeg geen maattoleranties en geen afval te produceren.
Elk frame wordt geleverd met een duidelijke montagetekening. Elk profiel is genummerd en op deze manier goed op de montagetekening terug te vinden. Elk frame is simpel en snel te monteren tot maatvast basisframe.